Bibliotheek op school

 

De Dubbelburg heeft op beide locaties een 'Bibliotheek op school'.

 

Leesplezier staat voorop! 

In ‘de Bibliotheek op school’ werken we samen met Bibliotheek Katwijk. Het doel is om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen. We doen dit door: 

  • Een aantrekkelijke collectie boeken die binnen handbereik van de leerlingen staat. Deze is onder andere samengesteld door de tips van de kinderen en leerkrachten.

  • Online catalogussysteem (boeken bekijken en reserveren) en vindplaats voor betrouwbare informatie voor de jeugd. 

  • Advisering en begeleiding van het lerarenteam door de leescoördinatoren op de Dubbelburg en leesconsulent Lida van Rijn (vanuit de bibliotheek).
     

De Bibliotheek op school: meer lezen, beter in taal! 

Vrij lezen en voorlezen - op school en thuis - heeft een bewezen positief effect op de taalontwikkeling van leerlingen. 

Veel lezen: 

  • Verhoogt de leesvaardigheid en het taalgevoel. 

  • Zorgt voor uitbreiding van de woordenschat. 

  • Prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen. Uw kind plukt hier later de vruchten van. 

Gratis lidmaatschap: ook voor thuis. 

Uw kind is direct gratis lid van ‘de Bibliotheek op school’. Ook kan uw kind gratis lid worden van Bibliotheek Katwijk. Daar is een uitgebreidere collectie beschikbaar. Uiteraard is ook dit lidmaatschap gratis. Ga met uw zoon of dochter naar één van de vestigingen van de bibliotheek en meld u aan. 

 

Praktische informatie 

Op we website van Schoolwise kunnen kinderen ook thuis zoeken naar boeken, websites en filmpjes. Hierbij heeft uw kind inloggegevens nodig. Deze gegevens krijgt uw kind van de leesconsulent of leerkracht. 
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze leescoördinatoren (juf Jolanda, juf Alie en meester Pieter) of leesconsulent van de bibliotheek Lida van Rijn.