Archief

Goede doelenactie

Goede doelenactie

De Dubbelburg steunt Kika en Warme sokken actie

December is de feestelijke maand van het jaar met kleurrijke lichtjes, vrolijke versiering, maar ook een tijd om extra aandacht voor elkaar te hebben. Op de Dubbelburg staat het kind centraal en ieder kind is belangrijk en uniek. We leren en spelen veel samen. Dit past bij onze kernwaarde ‘ontmoeting’. Wij helpen elkaar in de klas, op het schoolplein, maar deze maand ook mensen die we niet kennen, maar wel heel hard hulp nodig hebben!
Helaas is een veilig thuis, een dak boven je hoofd of gezond zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. De afgelopen weken zijn er twee initiatieven opgestart op de Dubbelburg om goede doelen te steunen.
 

Op donderdag 15 december brachten groep 5 t/m 8 een bezoek aan de kunstijsbaan op het Andreasplein, een initiatief van Katwijk on Ice voor het goede doel KIKA. Op de Dubbelburg besteden we veel aandacht aan de Gezonde School. Deze unieke mogelijkheid om met de kinderen te gaan schaatsen, werd met beide handen aangegrepen. De kinderen hebben genoten van de winterpret! Helaas is dit voor kinderen met kanker niet vanzelfsprekend. De Dubbelburg heeft een sponsoractie opgezet rond deze activiteit. Er werd een bedrag van €618,- opgehaald voor KIKA in de strijd tegen Kinderkanker.


Verder werden sokken, sjaals en wanten in allerlei kleuren en maten door de kinderen mee naar school genomen. Dozen en manden werden gevuld voor kinderen en volwassenen die het koud hebben in Oekraïne. Stichting Oekroe zorgt voor het transport naar Oekraïne. 
De bijdrage van leerlingen, ouders en personeelsleden van de Dubbelburg zal goed terecht komen bij de mensen die het hard nodig hebben! Voor elkaar, met elkaar!