Kennismaken

Wat leuk dat u overweegt om uw kind aan te melden op De Dubbelburg. Bij de keuze voor een basisschool komt wel wat kijken. Wij ontmoeten u graag, u bent van harte welkom voor een rondleiding op onze school. Wij vertellen u graag meer over ons onderwijs en laten tijdens een rondleiding de school aan u zien waarbij u de sfeer kunt proeven. Natuurlijk beantwoorden we ook graag uw vragen. Vergeten een vraag te stellen, geen probleem. Loop nog eens binnen, geef een belletje of stuur een mailtje. We beantwoorden uw vragen dan alsnog.

Inschrijving

Bent u na de kennismaking enthousiast geraakt over onze school, dan kunt u uw kind bij ons inschrijven. Tijdens de rondleiding ontvangt u een inschrijfformulier. Vul het inschrijfformulier in en lever deze fysiek of digitaal bij ons in.  U ontvangt van ons een bevestiging wanneer de aanmelding verwerkt is. Kinderen kunnen het hele schooljaar worden aangemeld.
Heeft u al kinderen op de Dubbelburg en wilt u een broertje of zusje inschrijven, vraag het inschrijfformulier op via het e-mailadres administratie@dubbelburg.nl of loop even bij ons binnen.  
 

Indeling

Uw kind wordt ingedeeld in één van de groepen. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren. Wij proberen rekening te houden met eventuele voorkeuren van ouders om bijvoorbeeld een kind bij een vriendje of vriendinnetje in de groep te plaatsen of bij een specifieke leerkracht. Helaas kunnen we niet aan alle voorkeuren voldoen.
 

Wennen op school

Ongeveer 6 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, neemt de groepsleerkracht contact op om een intakegesprek en de wenmomenten met u af te spreken. Uw kind mag in totaal 10 dagdelen komen wennen. Start uw kind in een hoger leerjaar dan worden er aangepaste afspraken gemaakt over de wenmomenten tussen de leerkracht, ouders en eventueel de oude basisschool van uw kind.

Voor het eerst naar school?

Dat kan best spannend zijn, zeker als het uw oudste kind is. Waar moet u rekening mee houden:

  1. Onze kleuterleerkrachten hebben de belangrijkste informatie over het kleuteronderwijs en praktische informatie op een rijtje gezet.
  2. De overstap naar de basisschool is voor sommige kinderen groot. In overleg met de leerkracht mogen kinderen een dagdeel thuis blijven. Vanaf 5 jaar zijn de kinderen leerplichtig.
  3. U ontvangt van school de inloggegevens voor het communicatiesysteem Social Schools.
  4. Wilt u gebruik maken van kinderopvang? Bekijk de mogelijkheden bij onze partner KOK Kinderopvang.
     

‘Warme overdracht’

Wanneer uw kind al gebruik maakt van de peuterspeelzaal of kinderopvang stellen wij een overdracht van deze begeleiders op prijs. We kunnen de begeleiding op school direct afstemmen op de ontwikkeling van uw kind.

 

Overstap vanaf een andere basisschool

Als kinderen van een andere basisschool overstappen naar onze school, zal de schoolleiding met de betreffende ouders de reden van overstap bespreken. Tevens zullen wij contact zoeken met de school van herkomst en om inzage vragen in de ontwikkeling van het kind. Op basis van deze informatie zullen we beoordelen of we de begeleiding kunnen bieden die uw kind nodig heeft, voordat overgegaan wordt tot aanmelding.