Nieuwe leerlingen

Op zoek naar een basisschool voor uw kind? Wij laten u graag kennismaken met het onderwijs op de Dubbelburg. Kinderen kunnen het hele schooljaar worden aangemeld. Vraag daarvoor eerste en gesprek en een rondleiding aan.

Kennismakingsgesprek en rondleiding
Een keuze voor een basisschool daar komt nog wel wat bij kijken. Wij geven u graag in een gesprek een indruk van ons onderwijs en nemen u graag mee in een ronde door de school om een beeld te krijgen hoe er in de klassen wordt lesgegeven. Maak een vrijblijvende afspraak met de directie om bij ons langs te komen.

Aanmelding
Bent u na de kennismaking enthousiast geraakt over onze school, dan kunt u uw kind bij ons aanmelding. Vul het aanmeldformulier in en lever deze fysiek of digitaal bij ons in. U ontvangt van ons een bevestiging wanneer de aanmelding verwerkt is.

Indeling kleutergroepen
Uw kind wordt ingedeeld in één van de kleutergroepen. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren. Voorkeuren indienen kan, maar we kunnen deze helaas nooit garanderen.

Wennen op school
6 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, neem de groepsleerkracht contact op om de wenmomenten met u af te spreken. Uw kind mag in totaal 10 dagdelen komen wennen. In overleg met de leerkracht worden deze momenten gepland. Bij het plannen houdt de leerkracht rekening met eventuele bijzondere activiteiten en wenmomenten van andere kinderen. Start uw kind in een hoger leerjaar dan worden er aangepaste afspraken gemaakt over de wenmomenten tussen de leerkracht, ouders en eventueel met de oude basisschool van uw kind.

Voor het eerst naar school?
Dat kan best spannend zijn, zeker als het uw oudste kind is. Waar moet u rekening mee houden: 

  • De overstap naar de basisschool is voor sommige kinderen groot. In overleg met de leerkracht mogen kinderen een dagdeel thuis blijven. Vanaf 5 jaar zijn de kinderen leerplichtig.

  • Uw kind heeft een rugtasje nodig waarin eten/drinken bewaard kan worden.

  • De kleuters krijgen bewegingsonderwijs. Daarvoor hebben ze gymschoentjes nodig, welke op school blijven. Eenvoudige instapschoentjes zijn voldoende. 

  • U ontvangt van school de inloggegevens voor het communicatiesysteem Social Schools.

  • Wilt u gebruik maken van kinderopvang? Bekijk de mogelijkheden bij onze partner KOK Kinderopvang

‘Warme overdracht’
Wanneer uw kind al gebruik maakt van de peuterspeelzaal of kinderopvang stellen wij, na uw toestemming, een overdracht van deze begeleiders op prijs. We kunnen de begeleiding op school direct afstemmen op de ontwikkeling van uw kind

Vragen
Heeft u vragen over de aanmelding of stap naar de basisschool, neem gerust contact met ons op!

undefined   undefined