EU-schoolfruit

Van 12 november 2018 t/m 19 april 2019 zullen wij meedoen aan het EU-schoolfruitprogramma. Dit betekent dat de kinderen drie keer per week gratis een portie groente en fruit krijgen. Dit programma wordt gefinancierd door de Europese Unie.  Meer informatie over het programma is te vinden in de volgende brochure.
De firma C.J. den Daas zal dit jaar het fruit bij ons leveren.

Als school vinden we het belangrijk dat de kinderen gezond eten. Dit bevordert de gezondheid van de leerlingen en de leerprestaties. Het EU-schoolfruitprogramma sluit aan bij de afspraken die we momenteel al op school hebben over het water drinken en de dagen waarop de kinderen al fruit of groente mee naar school nemen.

Gedurende 20 weken krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag op school gratis groente/fruit aangeboden. Aan het begin van de week is bekend welke producten de kinderen die week aangeboden krijgen. Gedurende de weken zullen de kinderen met verschillende groente- en fruitsoorten kennis maken. Bekende soorten, maar wellicht ook producten die ze nog nooit eerder geproefd hebben.

Mocht u graag per week willen weten welk fruit er geleverd wordt? Het is mogelijk om u aan te melden voor de oudernieuwsbrief. EU-schoolfruit houdt u op de hoogte van de wekelijkse levering.