Dubbelburg te gast bij de onthulling van het V-monument en het 7,5 jarig jubileum van Soldaat van Oranje

Enkele weken geleden ontvingen we het bericht dat de Dubbelburg met groep 7 en 8 van de locatie Valkenburg aanwezig mocht zijn bij de onthulling van het V-monument en aansluitend de voorstelling van Soldaat van Oranje mochten bekijken.
Een hele grote eer dat wij als basisschool bij dit bijzondere moment aanwezig mochten zijn. Op 30 april draaide Soldaat van Oranje namelijk alweer 7,5 jaar. 

Voor Madelief en Djamilla uit groep 7 en Thessa en Willemijn uit groep 8, begon de dag op 30 april al vroeg, omdat zij als 'medeonthullers' eerst nog moesten repeteren. De andere leerlingen kwamen later met hun familieden.

Bij de onthulling hadden de aanwezige leerlingen van groep 7 en 8 een plek vooraan, Onder grote belangstelling van veel pers, genodigden, BN'ers en prins Pieter-Christiaan, werd het met herinneringen gevulde monument onthuld. Onze leerlingen trokken samen met de oud Engelandvaarder Eddy Jonker en Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het doek van het monument.

Na de onthulling, kregen we een heerlijke lunch aangeboden en daarna was het tijd voor de musical. Deze musical zal bij heel wat leerlingen en ouders/ verzorgers, als zeer indrukwekkend zijn overgekomen. Na afloop van de musical werden een aantal leerlingen nog geinterviewd. Bij weggaan, kreeg ieder het boek dat uitleg geeft over de herinneringen in het monument, en de verhalen er achter. Tot slot kreeg ieder ook nog een een mok met friet. 

Het heeft ons deze dag, als adoptieschool van het V- Monument en daarom als gasten bij Soldaat van Oranje, aan niets ontbroken. Het was een bijzonder, indrukwekkende dag. Een compliment voor de leerlingen van groep 7 en 8 die zich deze dag van hun beste kant hebben laten zien. Uiteraard ook een groot compliment en veel dank voor het team van Soldaat van Oranje voor de organisatie en uitnodiging! 

Klik hier voor het officiële persbericht van Soldaat van Oranje. In dit persbericht is te lezen waar de V voor staat en het verhaal achter de herinneringen die in het monument verwerkt zijn.