De Dubbelburg DOET

Op 9 en 10 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse NLdoet dagen, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De Dubbelburg locatie Rijnsburg had hier wel oren naar, want er waren genoeg klussen te doen in en rondom de school. Leerkrachten, ouders en andere vrijwilligers staken afgelopen zaterdag dan ook met veel plezier gezamenlijk de handen uit de mouwen. Buiten werd er hard gewerkt om het onderbouwplein op te knappen. Er werden een aantal tegels vervangen, de bosjes werden flink gesnoeid én de natuurtuin is weer netjes gemaakt.
De schuur waar buitenspeelmaterialen worden opgeslagen was hard toe aan een opknapbeurt en staat op dit moment inmiddels weer mooi in een lichtblauwe basisverf, waar over een paar weken het echte werk kan gaan beginnen. Kunstenares Judith van der Meer zal dan speciale grote tekeningen gaan aanbrengen rondom de hele schuur, gebaseerd op de ideeën die kinderen hebben aangedragen, zodat de schuur straks het pronkstuk van het schoolplein zal zijn. Bovendien werden de gevels en tegels met hogedrukreinigers schoon gespoten, zodat het er weer netjes uitziet. 


Ook binnen in de school was er genoeg te doen. De handvaardigheidstafels waren wel toe aan een nieuwe laklaag en zijn daarom opgeschuurd en professioneel in de lak gezet. Er is erg veel werk verzet en iedereen ging na een drankje dan ook moe maar voldaan naar huis.

Wel nog één grote klus te gaan! Omdat de school recentelijk veel geïnvesteerd heeft in ICT en er inmiddels dan ook een flink aantal tablets en Chromebooks (soort supersnelle laptops) aanwezig zijn, is de school helemaal up-to-date en klaar voor het nieuwe digitale tijdperk om gepersonaliseerd leren verder uit te bouwen. Er is daarom echter nog één grote klus te klaren. De computerhoek die jarenlang door hele klassen intensief gebruikt werd met vaste pc's en beeldschermen, zal nog omgetoverd moeten worden naar nieuwe multifunctionele werkplekken. Maar gezien het enthousiasme waarmee iedereen zaterdag aan het werk was zal dat ook best wel lukken.

Hoog bezoek....... De Dubbelburg werd ook een pleisterplaats voor zeer veel CDA kandidaten voor de gemeenteraad, zij kwamen langs in het kader van NL Doet om een handje te helpen, op een bepaald moment bracht zelfs wethouder Krijn van der Spijk een bezoek, zodat er op dat moment wel acht partijgenoten aanwezig waren. Een aantal heeft de verfroller en kwast gehanteerd en anderen kwamen even helpen met snoeien of gebruikten de tijd om te overleggen. Leuk dat er direct een brug werd geslagen tussen openbaar en christelijk, bij de openbare school ontmoet je tenslotte ook alle gezindten, want iedereen is welkom.

Alle vrijwilligers, ouders en leerkrachten worden natuurlijk heel hartelijk bedankt voor de inzet om dit voor elkaar te krijgen op een vrije zaterdag.