Groepen 7/8 bezoeken jubileumevenement adopteer een monument

Vanmiddag waren de groepen 7 en 8 van de drie locaties te gast bij het jubileumevenement van Adopteer een monument van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ruim 600 kinderen uit heel Nederland brachten vanmiddag een bezoek aan de TheaterHangaar, waar dagelijks de musical Soldaat van Oranje wordt opgevoerd. Het was best bijzonder om eens in een echt theater te zijn! Vanmiddag trakteerde de cast van de musical de kinderen op twee liedjes. Daarnaast was er nog een korte voorstelling van 'Theater na de dam'. Met de smartphones werd er een quiz gedaan over herdenken, herinneren en vrijheid. We willen de organisatie bedanken voor deze goed georganiseerde middag!
Later dit schooljaar zal de locatie Valkenburg ook een monument adopteren in het dorp. De locatie Rijnsburg zal het monument, waar zij nu zorg voor dragen, op een later moment overdragen aan een andere school binnen de gemeente.