Groep 4/5B 't Duyfrak

Welkom op de klassenpagina van groep 4/5

 

 undefined

Maart 2017: muziekles in groep 5

Op vrijdagmiddag 17 maart kreeg groep 5 les van muziekmeester Dirkjan. De klas weet nu van alles over de trompet, hoe een toon ontstaat en waarom een tuba lager klinkt dan een trompet. De kinderen mochten ook zelf proberen. In het fotoalbum staan foto's van de les. 

undefined

Januari 2017: Schaatsen op de ijsbaan

Wat was het koud buiten! Een voordeel; we konden lekker gaan schaatsen met z'n allen op de schaatsbaan naast de school.

Januari 2017: Proefjes met juf Babette

Dat je met Skittles een leuk proefje kunt doen, dat weten de kinderen van groep 5 nu ook! Ook maakten ze zelf een lava lamp.

undefined

 

December 2016: Sint en Kerst

December was weer een gezellige maand; ook voor groep 4 en 5. Groep 5 heeft voor het eerst surprises gemaakt. Wat een lekkere hapjes zijn er gemaakt!

Oktober / November 2016: Boekbesprekingen

De kinderen van groep 5 hebben allemaal een mooie boekbespreking gehouden. Dit was natuurlijk best wel spannend, maar ze hebben het fantastisch gedaan!

Oktober 2016: Verkeersles

De eerste verkeersles op het plein was een fietsles. De kinderen hebben geoefend met hand uitsteken, een noodstop maken en vaart aanpassen. Kijk in het foto voor de foto's. In maart is er weer een fietsles op het plein.

September 2016: Gastles in groep 5

Onlangs heeft groep 5 een gastles gekregen van een echte architect; Susanne, de moeder van Isabel. De kinderen hebben plattegronden bekeken van een bouwproject en zelf een plattegrond gemaakt van hun kamer op speciaal papier. Daarna maakten ze een inspiratieblad voor hun eigen droomhuis! Het was een leuke en leerzame middag.

undefined

Start van het schooljaar: Dit is groep 4/5

De eerste weken van het schooljaar zijn alweer voorbij. Een (voor sommigen) nieuwe groep en een nieuwe juf. Dat kost even wat tijd om aan elkaar te wennen. We hebben daarom veel aandacht besteed aan het elkaar leren kennen. Daarbij is het belangrijk af te spreken hoe we met elkaar om gaan in de groep. 1 ding is zeker: iedereen hoort erbij!

 

 

 

 

Leerkracht